ncze.hr

SolarEdge

SolarEdge Technologies je dobavljač solarnih pretvarača, optimizatora i drugih fotonaponskih strojeva, osnovan 2006. godine sa sjedištem u Izraelu. Njegovo sjedište je u Sjedinjenim Državama, ali ima urede i u Njemačkoj, Italiji i Japanu.

Iako je tvrtka počela s radom prije “tek” 15 godina, smatra se jednim od najboljih dobavljača solarne energije i već je dobila nekoliko nagrada od Red Herring i Fast Company Magazina, između ostalih. SolarEdge je sada angažiran u partnerstvu s Tesla  za razvoj rješenja za PV pohranu i rezervnu energiju za stambeno tržište, kao i sa Schneider Electricom.

SolarEdge je inovativni proizvođač invertera i optimizatora, fokusirajući se na optimizaciju razine panela. Njegovi jedinstveni proizvodi i učinkovita platforma za praćenje čine SolarEdge traženim brendom u cijelom svijetu.

Što SolarEdge pretvarače čini jedinstvenim?
Kod tradicionalnih elektrana u slučaju kvara jednog panela cijeli red prestaje s radom, a panel koji ima grešku teško je locirati. SolarEdge nudi sposobnost praćenja i optimizacije svake ploče tako da ono što utječe na jednu ploču ne utječe na druge.
Kvar ne utječe na druge panele, ostali paneli preuzimaju ulogu panela u kvaru do zamjene. 
U svakoj izvanrednoj situaciji, ploče se brzo gase kako bi se spriječila šteta i šteta, posebno vatrogascima ili drugim hitnim radnicima.

Prednosti SolarEdge pretvarača

- Detaljan pregled sustava zahvaljujući nadzoru na razini panela
- Bolji LCOE, do 6 % veći prinos nego kod standardne otopine
- Sigurnost iznad standarda: SAFEDC – ugrađena sigurnost na razini ploče
- Sigurnosne mjere koje štite vas i vatrogasce u slučaju nestanka.
- Veća temperaturna ocjena u odnosu na konkurenciju, posebno za oštre hladne uvjete.

Kombinacija najnovije tehnologije i pristupačnosti

SolarEdge daje 25-godišnje jamstvo za optimizatore snage i 12-godišnje jamstvo za pretvarače, koje se može produžiti na 20 ili 25 godina.
SolarEdge proizvodi i komponente podvrgavaju se temeljitom testiranju, a ocjenjuju se u ispitnim komorama za starenje

SolarEdge je izvezao preko 13,1 GW sustava s DC optimiziranim inverterom i preko 1,1 milijun PV sustava za nadzor diljem svijeta.

SolarEdge je osnovan 2006. godine i razvio je DC-optimizirano rješenje pretvarača koje je promijenilo način na koji dobivamo i upravljamo energijom iz fotonaponskih (PV) sustava. Inteligentno invertersko rješenje SolarEdge maksimizira proizvodnju energije uz istovremeno smanjenje cijene energije koju proizvodi fotonaponski sustav zahvaljujući boljem povratu ulaganja.
hrHrvatski